• Home
  • Groenten
  • Witte asperges met rucolapuree en een zacht gekookt ei
0 0
Witte asperges met rucolapuree en een zacht gekookt ei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

1 bussel witte asperges
200 g rucola
2 bio eieren
2 porties aardappelpuree
koolzaadolie
peper en zout

Witte asperges met rucolapuree en een zacht gekookt ei

Geschikt voor:
  • Vegetarisch
Keuken:

Bereiden

Zo, ik ben er weer. De afgelopen dagen was ik op bezoek bij onze noorderburen, meer bepaald in Amsterdam. Een prachtige stad, die ik zoals een echte Amsterdammer ‘op’ de fiets doorkruiste, maar waar ik ook een beetje de toerist uithing door me te laten meevoeren op een rondvaart langs de grachten. Bovendien was het heerlijk weer en ik heb er daardoor een licht vakantiegevoel aan overgehouden.

Vanuit de trein zag ik vanochtend ettelijke aspergevelden en men was ijverig bezig met het steken van deze edele groente. Vandaar de inspiratie om u dit recept te serveren. Asperges en eieren zijn klassiek en meestal serveer ik ze met een hardgekookt of een gepocheerd ei, maar nu een keer met een licht gekookt.

 

Stappen

1
Klaar

Schil de asperges, beginnende vanaf de kop. Snijd het houterige gedeelte weg en stoom of kook de asperges gaar of bijtgaar naar keuze. Verdeel de rucola in twee en blancheer de helft ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en koel met ijswater. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit en mix met de koolzaadolie tot een mooie groene olie, Breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Hak de overige rucola grof en meng onder de warme aardappelpuree. Kook de eieren zacht (ca. 4-5 minuten wanneer je ze in kokend water opzet) en pel ze voorzichtig.

Verdeel de puree en asperges over 2 borden, werk af met een streepje rucola olie en een zachtgekookt ei en geef er wat zout bij. 

Inge

previous
Asperges met shiitake en dragon
next
Kruidige kippengehaktballetjes met witte bonen en ovenaardappeltjes

Geef je reactie

t