0 0
Tijgergarnaal gevuld met Brugge broodje (kaas) in een krokant filodeegjasje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

12 grote tijgergarnalen
Brugs broodje (kaas)
12 plakjes ontbijtspek
6 groene asperges of 12 mini asperges
2 vellen filodeeg
2 eetlepels ongezouten boter
Sausje
1/2 granny smith appel
3 eetlepels zure room
1 eetlepel Mayonaise
1 limoen
1 theelepel Kikoman sojasaus
1 bosje bieslook
2 eetlepels gehakte verse dille
peper en zout

Tijgergarnaal gevuld met Brugge broodje (kaas) in een krokant filodeegjasje

Keuken:

  • Sausje

Bereiden

Ongeveer een maand geleden werd er thuis een mand met Brugge kazen afgeleverd, dat konden jullie trouwens al lezen. Het waren allemaal lekkere kazen, van pittig tot zacht. Een deel werd tijdens mijn verjaardagsdrink in blokjes gesneden en geserveerd met de klassieke kaasblokjesbegeleiders; zoet-zure uitjes, augurkjes en mosterd, maar ook kerstomaatjes. De sneetjes werden met veel smaak tussen de boterham gegeten en ‘het broodje klassiek’ of ‘pain classic’ werd in het onderstaande recept verwerkt. Het is tevens mijn inzending voor de wedstrijd waaraan foodblogs mogen deelnemen. De winnaar ontvangt een kaaspakket voor 10 personen en dat is natuurlijk een geweldig fijn geschenk. Toch is het eerder uit dankbaarheid voor het kaasmandje dat ik ontving. Tot nu toe was mij enkel de Brugge Blomme bekend en ik ben blij dat ik de rest van het assortiment heb mogen proeven. We grijpen nog veel te vaak naar Franse en Hollandse kazen, terwijl we zelf zo’n geweldig assortiment hebben.

Tijgergarnaal gevuld met Brugge broodje, gezouten spek en groene mini asperge in een krokant filodeeg jasje is letterlijk en figuurlijk al een mond vol, maar er hoort ook nog een fris sausje van appel, zure room, limoen bieslook en dille bij. De kaas is op zich al smeuïg en leek me zeer geschikt als smeltkaas. Het spek zorgt voor de zoute toets, de asperge voor een fris kleuraccent en het filodeeg voor het krokante. De dressing werd bewust fris-zurig gehouden. Mijn gasten vonden het een lekkere combinatie, ik hoop dat het ook bij jullie in de smaak valt.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Klaar

Verwijder het pantser van de tijgergarnalen, maar laat het staartje intact. Snijd de rug in om het darmkanaal te verwijder. Snijd de kaas in lange reepjes van ca. 0,5 cm x 2,5 cm (of zo lang als de insnijding van de garnalen). Halveer de asperges in de lengte. Snijd de plakjes spek in 3 gelijke delen en het filodeeg in lange repen van ca. 3 cm breed. Leg een stukje kaas in de rug insnijding van de tijgergarnaal, leg hierop een halve asperge en dek het af met een stukje spek. Borstel de repen filodeeg één voor één in met gesmolten boter en rol dit rond de garnalen, zodat de vulling bedekt is.

3
Klaar

Leg de garnalenpakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze vervolgens ca. 12 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn en het filodeeg krokant is.

4
Klaar

Maak intussen het sausjes. Rasp de appel grof, meng met de overige ingrediënten en breng op smaak met limoen, peper en zout.

Inge

previous
Tapijtschelpen met zeekraal en grijze garnaal
next
Tajine met kip

Geef je reactie

t