• Home
  • Fruit
  • Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn
0 0
Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

De panna cotta
4,5 dl room
4 eetlepels suiker
1 vanillestokje
3 gelatineblaadjes
De vijgen
4 - 5 verse vijgen
1,5 eetlepel suiker
1 vanillestokje
1,5 dl rode wijn

Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn

Geschikt voor:
  • Vegetarisch

  • De panna cotta

  • De vijgen

Bereiden

Regelmatige bezoekers weten intussen dat desserts maken niet mijn sterkste kant is. Het is dus hoog tijd om daar wat aan te doen en daarom maakte ik onlangs dit lekkere nagerecht. Niet te zoet, niet te zwaar en met een beetje fruit, precies zoals ik het graag heb. Onze gasten hebben er ook van genoten.

Houd er rekening mee dat de panna cotta enkele uren moet opstijven.

Stappen

1
Klaar

De panna cotta

Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje en schraap er met een scherp mes de kern of zaadjes uit. Doe deze bij de room in een steelpannetje en voeg ook de suiker toe. Breng drie minuten aan de kook en neem dan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Giet het mengsel over in 4 timbaaltjes of kopjes en zet weg in de koelkast tot de panna cotta opgesteven is.

2
Klaar

Doe de wijn in een steelpannetje, voeg hierbij het vanillestokje en de suiker en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Draai het vuur tot matig en voeg de gehalveerde vijgen toe. Laat ca. 10 minuten pocheren, de vijgen mogen niet plat gekookt zijn, maar moeten nog voldoende stevig zijn. Schep de vijgen en het vanillestokje eruit en laat de rest van het wijnmengsel inkoken tot een siroop en laat deze afkoelen.

3
Klaar

Stort de panna cotta op 4 diepe borden, dit gaat gemakkelijk wanneer je de potjes even in heet water dompelt. Werk af met de ingekookte siroop en de gepocheerde vijgen.

Inge

previous
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
next
Pittige mosselen

Geef je reactie

t