0 0
Oma’s kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
2 Kippenbouten
2 olijfolie
1 koffielepel Kippenkruiden
1 mespunt lookpoeder
200 g prinsesboontjes
150 g bruine champignons
50 g Spekreepjes
peper en zout
1 klontje boter
Aardappelkroketten

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Oma’s kip

Ingrediënten

Instructies

Share
Guy

Dit recept is een ode aan mijn overleden mama, aan oma Ria. Zij maakte de lekkerste kip in de oven. Hoe zij het vel van de kip zo krokant kreeg heb ik haar helaas nooit gevraagd. Al jaren probeer ik het recept van oma’s kip te evenaren. Nu is het eindelijk gelukt.

Ik kom uit een redelijk groot gezin en wanneer er iemand van ons jarig was, mocht die steeds kiezen wat hij of zij wou eten. Kip in de oven was mijn favoriete verjaardagskost, meestal met ‘oma’ sla (geheim recept van oma 😉 ) en frietjes. Met Kerstmis aten we traditioneel kalkoen met een al even krokant velletje en boontjes in spek gewikkeld. Mijn vader, die normaal nooit in de keuken stond bakte dan kroketten voor zijn gezin. Heerlijke tijden waren dat!

Omdat het bijna kerstmis is serveerde ik bij deze oma’s kip, boontjes met spekblokjes en champignons, en natuurlijk kroketten.

Liever een licht kipgerecht? Probeer dan deze kip met ceasar salad.

Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebookof Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De kip

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijfolie met de kippenkruiden en het lookpoeder en wrijf hiermee de drooggedepte kippenbouten rondom in. Plaats ze in een braadslede en gaar ze in de oven. Draai ze regelmatig om. Het vel moet lekker krokant zijn en het vlees zacht.

2
Klaar

De groenten

Stoom of blancheer de schoongemaakte boontjes kort. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in vier. Verhit een klontje boter in een wok of pan. Bak hierin de spekblokjes en champignons aan. Voeg de boontje toe en roerbak het geheel nog enkele minuutjes mee. Breng op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Serveer de kip met de boontjes en met aardappelkroketten.

Guy

Warm fruitontbijt
previous
Warm fruitontbijt met granola en yoghurt
next
Suikervrije lemoncurd
Warm fruitontbijt
previous
Warm fruitontbijt met granola en yoghurt
next
Suikervrije lemoncurd

Opmerking toevoegen