• Home
  • Vlees
  • Lams met asperges, morieljes en tuinbonen
0 0
Lams met asperges, morieljes en tuinbonen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

2 - 3 lamscarré zie hier voor het recept: https://culinair-atelier.com/recipe/1704/
12 witte asperges
200 g gedopte tuinbonen
12 gedroogde morieljes
1 kopje gevogeltefond
sherry
peper en zout

Lams met asperges, morieljes en tuinbonen

Keuken:

Bereiden

Het hoofdgerecht, dat ik tijdens mijn dinertje serveerde was eerder een klassiek gerecht. Lams met seizoensproducten zoals morieljes, verse asperges en tuinbonen of labbonen. Door de tuinbonen dubbel te doppen, zijn ze lichter verteerbaar en ook aantrekkelijker qua uitzicht. De morieljes waren gedroogd en werden geweekt, maar als je verse kunt vinden mag je die uiteraard gebruiken. Bij meer gangen etentjes werk ik altijd vooruit, zodat ik net voor het serveren alleen nog moet bakken, opwarmen en afwerken. Op die manier kan ik zoveel mogelijk van het gezelschap genieten. Groenten worden op voorhand geblancheerd of kort gekookt en onder koud water afgespoeld, zodat ik ze enkel even moet aanbakken of opwarmen, zoals in dit geval in een beetje kippenfond. Wanneer ik groenten stoom, doe ik dat wel à la minute. Vlees en vis worden ook pas klaargemaakt vlak voordat er aan tafel wordt gegaan.

Klik hier voor het recept voor het vlees

Tip: Serveer hierbij een klassieke aardappelgratin, maar leg er alvorens te gratineren plakjes tomaat op en bestrooi die met geraspte parmezaan.

Wijn:Si Mon Père Savait’ van Bernard Magrez – Côtes du Roussillon

Stappen

1
Klaar

Schil de asperges en verdeel in stukken van ca. 2,5 à 3 cm. Kook de aspergestukjes bijtgaar in licht gezouten water, voeg de ‘kopjes’ iets later toe dan de rest, anders worden ze te zacht. Schep ze uit het kookwater en spoel af onder ijskoud water. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik. Kook de tuinbonen in ca. 8-10 min. gaar in licht gezouten water, giet ze af en spoel ze eveneens af met koud water. Laat de bonen een beetje afkoelen en verwijder de velletjes. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik.

2
Klaar

Week de morieljes een uurtje in kokend water. Giet af en spoel grondig zodat alle zandresten verdwenen zijn. Verhit een klontje boter in een pan en bak de paddenstoelen enkele minuten. Blus de pan met een scheutje sherry, laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Breng in een steelpannetje de kippenfond aan de kook en laat lichtjes inkoken. Voeg de asperges en tuinbonen toe en warm de groenten hierin op. Breng op smaak met peper en zout.

Inge

previous
Op vel gebakken kabeljauw
next
Witte chocolademousse met peer

Geef je reactie

t