• Home
  • Vis
  • Kabeljauwhaasje met venkel/mosselsausje en zeekraal
0 0
Kabeljauwhaasje met venkel/mosselsausje en zeekraal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

4 kabeljauwhaasjes
1 kg mosselen
1 venkel
1 ui
1 teen look
2 sjalot
100 ml droge witte wijn
1 scheut room
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
200 g zeekraal
1/2 citroen
peper en zout
ongezouten boter
4 porties aardappelpuree

Kabeljauwhaasje met venkel/mosselsausje en zeekraal

Keuken:

Bereiden

Ik kook de laatste tijd veel te weinig niet alledaagse dingen. Enerzijds is er het gebrek aan tijd, een andere levensstijl en anderzijds de uitnodigingen om elders aan tafel te schuiven die me beletten uitgebreid te koken. Ik mis het wel en daarom heb ik me gisteren verplicht teruggetrokken in mijn domein, de keuken (klinkt zoals een flauw mopje over vrouwen en mannen!). Met een lekker jazzy muziekje op de achtergrond, een glaasje wijn bij de hand en de kat die me gezelschap hield, schrobde ik mosselen schoon, sneed ik groenten fijn, bakte en kookte ik naar hartenlust met als resultaat dit visgerecht.


Stappen

1
Klaar

Halveer de venkel, snijd één helft grof en de andere helft fijner. Snij de ui en look grof en doe samen met de grof gesneden venkel, de mosselen en witte wijn  in een grote kookpot. Breng aan de kook tot de mosselen open gaan. Schep de mosselen eruit, haal ze uit hun schelp en giet het vocht door een zeef (ca. 100 à 150 ml is voldoende).

2
Klaar

Stoof gedurende een vijftal minuten de fijngesneden venkel en de sjalot in een klontje boter. Voeg het  mosselvocht toe en laat verder koken tot de groenten gaar zijn en het mosselvocht voor 1/3 is ingekookt. Mix het geheel tot een gladde massa en roer door een zeef. Zet de gezeefde saus op het vuur en werk af met een scheutje room, peterselie, peper en zout.  Voeg de mosselen bij de saus.

3
Klaar

Blancheer de zeekraal gedurende 1 à 2 minuten, giet af spoel met koud water en laat uitlekken. Roerbak het daarna kort wat boter en breng op smaak met enkel druppels citroensap en peper.

Bestrooi de kabeljauwhaasjes met peper en zout en bak ze aan beide zijden in gebruinde boter.

Dresseer  vier verwarmde borden met de puree, vis, zeekraal en werk af met de mosselsaus.

Inge

previous
Hertenragout
next
Quiche van spinazie en ham

Geef je reactie

t