• Home
  • Inktvisjes gevuld met vis, ei en garnaal
0 0
Inktvisjes gevuld met vis, ei en garnaal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Inktvisjes gevuld met vis, ei en garnaal

Bereiden

Ik heb geen goed gevulde diepvriezer, maar scampi, Sint-jakobsvruchten, erwtjes en pijlinktvis(buisjes) heb ik bijna altijd in huis. Het zijn veelzijdige ingrediënten, die gemakkelijk te combineren zijn. Je kunt ze verwerken tot heerlijke voorgerechten, in risotto of pasta, in Aziatische of mediterrane gerechten, bakken of grillen, etc. Deze pijlinktvisjes kregen een vulling van restjes. Er was nog een stukje koolvis over van de dag ervoor, maar ook nog een half bakje grijze garnaal. De rest van de ingrediënten behoren tot mijn gebruikelijke voorraadkast. Je kunt het als voorgerecht eten, maar ook als tapa serveren.

Stappen

1
Klaar

Verhit de olie en stoof hierin de sjalot, look en Spaanse peper, blus met een scheut sherry en laat even koken zodat de alcohol verdampt. Voeg de tomato frito toe en laat op een zacht vuurtje koken (ca. 10-15 min.). Breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.

2
Klaar

Stoof de sjalot in een beetje boter en doe dit samen met de overige ingrediënten in een foodprocessor en mix (niet te fijn, maar ook niet te grof). Vul de inktvisbuisjes tot op 1 cm van de opening met dit mengsel. Sluit de inktvisbuisjes met een houten prikkertje, zodat de vulling er tijdens het garen niet uitloopt.

Voeg de gevulde inktvisjes bij de saus en laat 6 – 8 minuten zachtjes garen.

Inge

previous
Zuiders getint stoofpotje
next
Lekkere boontjes

Geef je reactie

t