0 0
Granita van watermeloen met basilicum en serranoham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

1/4 watermeloen
3 plakjes Seranoham
6 basilicumblaadjes
6 houten prikkertjes

Granita van watermeloen met basilicum en serranoham

Geschikt voor:
  • Glutenvrij
Keuken:

Bereiden

Zo, ik ben er weer. De afgelopen weken was het een beetje druk, maar vanaf nu ben ik opnieuw trouw op post. Hopelijk komen er nog wat warme dagen, zodat jullie de frisheid van mijn gerechtjes kunnen uittesten en blijft het volgende weekend droog zodat de familiebarbecue die ik verzorg niet in het water valt. Hoe die verlopen is, horen jullie volgende week. Vandaag serveer ik alvast één van de beloofde aperitiefhapjes, nl. de granita van watermeloen.

Een granita is niet meer dan bevroren, vruchtensap of -pulp. Minder compact dan sorbet, maar even verfrissend. Normaal wordt er suiker en soms ook alcohol toegevoegd aan het vruchtensap, maar in dit recept heb ik enkel pure watermeloen verwerkt, omdat ik die al smaakvol en zoet genoeg vind.

Let op dat de granita enkele uren in de diepvriezer moet.

 

Stappen

1
Klaar

Snijd met een meloenlepeltje 6 bolletjes uit de watermeloen en pureer de rest van het vruchtvlees in een blender of met een staafmixer. Zeef het sap, zodat er geen pitten in zitten. Doe het sap in een plastieken doos met deksel, plaats het voor ca. 4 uur in de diepvriezer, maar roer minstens elk uur de ijskristallen volledig om. Je mag geen blok ijs krijgen!

2
Klaar

Halveer de plakjes ham in de lengte, omwikkel hiermee de meloen en steek ze vast met een prikkertje. Vul 6 wodkaglaasje met granita, verdeel hierover de in reepjes gesneden basilicum en werk elk glaasje af met een bolletje meloen met ham.  

Inge

previous
Zuiders gemarineerd varkenshaasje
next
Komkommer met tzatziki en grijze garnaal

Geef je reactie

t