0 0
Goudbrasem met agretti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

1 eetlepel kappertjes op azijn
4 ansjovis
1/2 citroen
3 eetlepels olijfolie extra vergine
200 g agretti of moniksbaard kan vervangen worden door spinazie
6 corne de gatte aardappelsoort
fleur de sel
4 kleine goudbrasemfilets met vel
platte peterselie
boter
bloem
peper en zout

Goudbrasem met agretti

kappertjes, ansjovis en lauwe salade van corne de gatte

Keuken:

Bereiden

Zoals ik twee dagen geleden schreef, ontdekte ik afgelopen zaterdag een ‘nieuwe’ groente, nl. agretti of moniksbaard. Het recept voor de agretti, dat ik van de Italiaanse speciaalzaak meekreeg was met ansjovis, kappertjes en citroensap. Ik gebruikte deze ‘dressing’ niet alleen voor de groenten, maar ook om mijn lauwe aardappelsalade van corne de gatte (vastkokende aardappelsoort) op smaak te brengen.

agretti

’s Morgens had ik enkele goudbrasemfilets uit de diepvriezer gehaald, zonder te weten wat ik erbij zou serveren. Mijn strooptocht langs de lokale speciaalzaken bracht snel raad. Ik vond de groente in combinatie met de kappertjes en ansjovis bijzonder goed passen bij de goudbrasem. Om de één of andere reden vind ik dit een vissoort die zich uitstekend laat combineren met mediterrane ingrediënten.

Tip: Als je geen agretti kunt vinden, kan je deze groente perfect vervangen door spinazie. Laat de spinazie dan slinken met het aanhangende spoelwater en eventueel een beetje olijfolie.

Wijn: Chardonnay uit de nieuwe wereld of Bourgogne

Muziek: My baby don’t tolerate van Lyle Lovett. Afgelopen zondag (22/03/09) mijn eerste concert van dit jaar gezien, maar wat voor één! De Texaanse singer-songwriter Lyle Lovett was voor het eerst sinds 20 jaar nog eens in ons land en het wachten was meer dan de moeite waard. Hij is niet moeders mooiste, maar wat een innemende entertainer. Zijn countrysongs zijn niet puur country, maar bevatten een flinke dosis blues en jazz. Het was een heel afwisselend concert doorspekt met een welkome dosis humor. Heerlijk!!!

Stappen

1
Klaar

Wrijf de kappertjes en ansjovisfilets met de olie fijn in een vijzel en voeg het citroensap toe en laat alle smaken even intrekken.

2
Klaar

Verwijder intussen de worteltjes van de agretti en was/spoel ze grondig. Kook de aardappelen gaar in de schil, laat ze een beetje afkoelen, verwijder de schil en snijd in plakjes. Meng de helft van de dressing, een beetje extra olijfolie en de peterselie onder de aardappelen. Kook de agretti 2 à 3 minuten in lichtgezouten water, spoel met koud water om de groene kleur te behouden en laat goed uitlekken. Meng vlak voor het opdienen de rest van de dressing onder de groente en serveer het op kamertemperatuur.

3
Klaar

Dep de visfilets droog met keukenpapier, bestuif met bloem, bestrooi met peper en zout en bak de filets goudbruin in boter met een beetje olijfolie.

Dresseer alles op borden, strooi een beetje fleur de sel over de aardappelsalade en werk het bord af met enkele kappertjes.

Inge

previous
Orecchiette con le Cime di Rapa
next
Kabeljauw met sausje van grijze garnaal

Geef je reactie

t