0 0
Crostini met sardienen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Crostini met sardienen

(uit blik)

Bereiden

Ik stond onlangs in de supermarkt te zoeken naar ansjovispasta, toen mijn oog viel op kleurrijke sardineblikjes. Vooral de rode en groene trokken mijn aandacht. Wanneer had ik voor het laatst sardienen uit blik gegeten? Het moest van mijn prille kindertijd geleden zijn en daar zou die dag verandering in komen. Ik bestudeerde de blikjes aandachtig, want ik wilde weten waarom de ene verpakking groen was en de andere rood. Het bleek dat de groene, gefileerde visjes (zonder graten) op olijfolie bevatte en die belandde uiteindelijk in mijn kar. Jammer dat er geen ‘sleuteltje’ meer bijzat, waarmee je in lang vervlogen tijd het blikje kon open ‘rollen’, anders was de nostalgie compleet geweest.

Uiteindelijk heb ik de sardienen verwerkt in een crostini met half gedroogde tomaatjes. Een ideaal lunchgerechtje of hapje bij een glaasje op het terras en in een wip klaar, alleen de tomaten hebben een uurtje à anderhalf, gedroogd in de oven. Een lekkere variant is een crostini met sardienen, kappertje en een sjalottenvinaigrette, afgewerkt met partjes in suikerwater opgelegde citroen.

Stappen

1
Klaar

Leg de tomaatjes op een bakplaat, bestrooi met fleur de sel en laat ze ongeveer een uur in een hete luchtoven op 100° ‘drogen’. De tomaatjes zijn dan half gedroogd, maar zeer lekker en geconcentreerd van smaak. Rooster daarna het brood onder de grill, ga vervolgens met een teentje look over het snijvlak. Beleg het geroosterde brood met de sardienen, de tomaatjes en de olijven. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat citroensap. Strooi er wat peper over en werk af met de basilicum.

Inge

previous
Toast met waterkers, peer, rauwe ham en gorgonzola
next
Zalmtartaar met gegrilde asperges en wasabi mascarpone

Geef je reactie

t