0 0
Crostini met gegrilde sardientjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

2 verse sardienen (gefileerd)
2 plakjes Seranoham
4 sneetjes stokbrood of ciabatta bij voorkeur volkorenbrood
olijfolie extra vergine
peper en zout
Citroenpartjes
1 citroen
50 g suiker
50 g water
Vinaigrette
1 eetlepel kappertjes op zout gespoeld en fijngehakt
1/4 sjalot
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
1 eetlepel olijfolie extra vergine
1 koffielepel witte wijnazijn of chardonnay azijn

Crostini met gegrilde sardientjes

serranoham en kappertjesvinaigrette

Keuken:

  • Citroenpartjes

  • Vinaigrette

Bereiden

Ik heb het al vaker geschreven en zeker gezegd, bij mij komen eten is altijd met enig risico, niet alleen voor mijn gasten, maar ook voor mezelf. Meestal serveer ik gerechten, die dezelfde dag in mijn verbeelding tot stand kwamen. Zelden kook ik twee keer hetzelfde, het zijn dikwijls experimenten en ook dit gerechtje had ik nog nooit eerder gemaakt. Alvorens ik aan mijn boodschappen begon, was ik eigenlijk van plan om iets met maatjesharing en serranoham te maken, maar omdat ik geen maatjes vond, nam ik verse sardienen en als ik het recept achteraf bekijk waren die sardienen een perfecte keuze. Het geheel klopte gewoon.

We hadden onze crostini al voor de helft naar binnen gespeeld, toen ik me realiseerde dat ik er nog een foto van moest maken. Het hapje op de foto is eigenlijk maar een halve crostini. De rest van de avond vroegen mijn gasten telkens voordat ze een hap namen: ‘Heb je al een foto gemaakt?’.

Probeer deze variant eens >>>

Stappen

1
Klaar

Begin met de citroenpartjes. Snijd de schil van de citroen weg tot op het vruchtvlees, zodat de partjes zichtbaar worden. Snijd de partjes of segmenten los met een scherp mes. Breng intussen het water en de suiker aan de kook, tot de suiker is opgelost. Giet het suikermengsel over de citroenpartjes en laat op kamertemperatuur afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en zet weg tot gebruik.

2
Klaar

Snijd de sardienenfilets los, zodat er 4 stukjes vis ontstaan. Bestrooi met peper en zout en leg op iedere filet een takje venkel. Snijd de plakjes ham in de lengte in twee. Wikkel de filets in een plakje ham, (in het midden) maar laat aan beide kanten een stukje onbedekt. Verhit een grillpan, giet er een beetje olijfolie in en gril hierin aan de ene kant van de pan de stukken brood en aan de andere kant de sardienen aan beide zijden.   

3
Klaar

Schik het brood op 4 borden, leg er telkens een sardientje op, werk af met de vinaigrette en een uitgelekt citroenpartje.

Inge

previous
Spaghetti alla puttanesca
next
Koude komkommer/venkelsoep

Geef je reactie

t